Direct naar artikelinhoud
Groen

Toch nog derde kandidaat voor voorzitterschap Groen

Illustratiefoto.Beeld BELGA

Een derde duo heeft zich aangemeld voor het voor- en ondervoorzitterschap bij Groen. Christophe Steyaert, ondervoorzitter van Groen in Brugge, stapt in de voorzittersrace. Hij doet dat samen met Charlotte Storme, gemeenteraadslid in Brugge. 

Storme is dan kandidaat-ondervoorzitter. Er doen dus drie kandidatenduo's mee aan de strijd om het voorzitterschap bij Groen. Op het Toekomstcongres van 19 oktober valt de beslissing.

Afgelopen zaterdag leek het nog alsof er twee kandidatenduo's een gooi zouden doen naar het voorzitterschap en de functie als ondervoorzitter bij de Vlaamse groenen. Naast het duo Björn Rzosk-Rina Rabau had ook huidig voorzitter Meyrem Almaci zich opnieuw kandidaat gesteld, samen met haar running mate Dany Neudt. 

Nu blijkt dat een derde kandidatenduo gaat meestrijden om de titels. “Er is geoordeeld dat de kandidatuur ontvankelijk is en binnen de juiste termijn is aangemeld”, klinkt het. Het gaat om Christophe Steyaert, Brugs ondervoorzitter Groen. Hij stapt in de voorzittersrace samen met Brugs gemeenteraadslid Charlotte Storme. Ze zullen later hun plannen in verband met de Groene partij uit de doeken doen.