Ruim 20.000 gepensioneerden oefenen een zwaar beroep uit.
Volledig scherm
Ruim 20.000 gepensioneerden oefenen een zwaar beroep uit. © Thinkstock

Nog nooit zoveel gepensioneerde zelfstandigen aan de slag

Nooit eerder waren zoveel gepensioneerde zelfstandigen aan de slag als vandaag: één op de tien. Ruim 20.000 van hen oefenen een zwaar beroep uit, bijvoorbeeld in de bouw, de landbouw of de paramedische sector. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.

26 reacties

  • René Verhoeven

    5 jaar geleden
    Tja als ze natuurlijk gans hun leven rijkelijk geleefd hebben en gewoon zijn om veel uit te geven, dan is het normaal dat ze niet toekomen met hun pensioen! Niet alle zelfstandigen zijn rijken, maar alle rijken zijn toch wel zelfstandigen en dat zijn er toch heel wat als ik auto's en huizen bekijk!
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Johnny Deketel, je kan ook nooit genoeg hebben, onze buurman met zijn invalide vrouw kwam toe met een gezinspensioen van 1600 euro en tijdens de zomermaanden kon hij nog sparen. Een gepensioneerde die nog elke jaar enkele reisjes wil maken moet niet klagen dat hij niet toekomt. Maar sommige mensen zijn nooit tevreden en hebben nooit genoeg naar voorbeeld van politici die ook aan de kas zitten tot op hun sterfbed. Voorbeelden genoeg in België.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De zelfstandigen hebben hun pensioensysteem zelf gecreëerd. Als hun pensioen laag is dan is dat omdat ze weinig pensioenbijdragen betalen. Vaak ook omdat ze hun inkomen voor de fiscus optimaliseren. Niets belet hen toch om hun systeem te hervormen. Maar niet op kosten van de anderen.
  • Eric Urkens

    5 jaar geleden
    Bij een belangrijk aantal staat het reële bezit niet in verhouding tot de ooit aangegeven inkomsten.
  • Danny Damiaens

    5 jaar geleden
    Vele zelfstandige hebben inderdaad een klein pensioen,heeft te maken met hun bijdrage maar hoeveel leven er niet van de inkomsten van de huurgelden van huizen die ze hebben opgekocht in het beroepsleven!Maar inderdaad er zijn er die dat geluk niet hebben gehad en maar juist rondkomen en niet durven stoppen met hun zaak.