Het bijhouden van plantsoenen van de gemeente is een taak die vaak onder gemeenschapsdienst valt.
Volledig scherm
Het bijhouden van plantsoenen van de gemeente is een taak die vaak onder gemeenschapsdienst valt. © jvk

Gemeenschapsdienst voor werklozen op komst

De Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB krijgt naar alle waarschijnlijkheid de bevoegdheid om langdurig werklozen op gemeenschapsdienst te sturen. Bij de N-VA, Open Vld en CD&V, de drie partijen die over een nieuwe Vlaamse regering onderhandelen, bestaat daarover een consensus. Dat schrijft De Tijd vandaag.

461 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Het lijkt wel of Bart De Wever hier wakker van ligt! Is hij jaloers op die mensen of zo?... Heeft hij nu echt niets anders te doen??
  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Dus deze mensen gaan het werk van een gemeentewerker overnemen dus die verliet zijn baan en moet dan na een tijd zijn job als gemeenschapsdienst gaan doen.
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Dirk Lefevre,uw reactie bewijst temeer hoeveel mensen nog steeds in de val trappen van een totaal reeds lang achterhaald economisch systeem. Een onvoorwaardelijk basisinkomen zou zelfs veel goedkoper uitkomen mits verschuivingen in het belastingssysteem en velen zouden eindelijk vrijwillig zelf werk doen dat ze altijd al wilden.Nu zitten velen vast in een job die eerder geestdodend is dan nuttig.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Zou men niet beter besparen op de vele nutteloze uitgaven in België!! Laat de werkloze mensen eens met rust aub. Hebben de ministers echt niets anders te doen dan weer eens de werklozen te gaan pesten? Er is niet voldoende werk voor iedereen. Face it!!!
  • Danny Damiaens

    5 jaar geleden
    Volledig met je eens Geert.Deze maatregel is enkel voor Vlaanderen.Hoofd van het gezin verliest zijn uitkering en stapt dan over na een leefloon,verlies 40 euro per maand.Federaal en gewestelijk is niet hetzelfde!Ik zou zeggen tegen zijn aanhang dream on.