Een Afrikaanse op zoek naar een woning in Brussel. Archieffoto.
Volledig scherm
Een Afrikaanse op zoek naar een woning in Brussel. Archieffoto. © Baert Marc

Onderzoek VUB: discriminatie op Brusselse huurmarkt blijft sterk aanwezig

Noord-Afrikaanse, alleenstaande mannen en kandidaten met mentale beperking worden bij hun zoektocht naar een huurwoning in Brussel nog steeds gediscrimineerd. Dat blijkt uit een onderzoek van professor Pieter-Paul Verhaeghe van de VUB-onderzoeksgroep Interface Demography.

48 reacties

  • michel De Blay

    5 jaar geleden
    Het is ook altijd handig om in een huurcontract ook het aantal inwonenden te laten vermelden , kwestie om niet plots te moeten vaststellen dat nonkel Nguza, tante Josefina ,peppie, kokkie en kleine flurkie niet op de zolder wonen.
  • Karel Van Geel

    5 jaar geleden
    Men vergeet dat diegene die een huis verhuurt daar meestal hard heeft moeten voor werken om dit huis aan te schaffen en te renoveren het dus zijn recht is om zijn eigendom te verhuren aan diegene waarvan hij denkt dat die goed zorg zal dragen voor het pand en zijn financiele verplichtingen zal nakomen. Dit heeft niets met discriminatie te maken maar met zekerheid. Ik heb al aan Chinezen en Nepalezen verhuurd maar dat is mijn beslissing en ik zal niet verhuren aan wie mij niet aanstaat punt uit.
  • michel De Blay

    5 jaar geleden
    @Gino Denil. Het is duidelijk dat u niks te verhuren hebt. Discriminatie op de huurmarkt bestaat gewoon niet . De linksen verwarren discriminatie met het recht van de verhuurder om ZELF te kiezen aan wie ze hun bezit toevertrouwen. En dat zijn twee volledig verschillende zaken.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Restauratie van het Eigendomsrecht, DAT is veeleer nodig. Zodat de verhuurder vrij is te verhuren aan wie hij acht correct te betalen en zijn eigendom goed te onderhouden. Waarom zo louter en alleen focussen op de rechten van de volkomen overbeschermde huurder, terwijl de verhuurder onbeschermd blijft ?
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Als het tegenover een alleenstaande Belgische man is dan is het ook discriminatie. De VUB heeft het over discriminatie, niet over racisme. En die discriminatie tegenover bepaalde groepen bestaat zoals blijkt uit het onderzoek.