MR-kopstuk Willy Borsus.
Volledig scherm
MR-kopstuk Willy Borsus. © Photo News

Ondanks investeringsplan van 4 miljard: “Wallonië zal schulden niet laten oplopen”

Waals regeerakkoordOndanks een investeringsplan van 4 miljard euro is de Waalse regering niet van plan de schulden te laten oplopen. Dat heeft huidig Waals minister-president Willy Borsus (MR) gezegd op de RTBF-radio.

15 reacties

  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    De geschiedenis toch nog eens herlezen Marco Maerten .Toen er in Vlaanderen hongersnood heerste moesten de Vlamingen al meer belastingen betalen dan de Walen.Geen enkele minister durf bekend te maken hoeveel miljarden er jaarlijks naar de Walen versluist word.20 MILJARD dat is wat er jaarlijks naar het zuiden versluist word.Moest het omgedraaid zijn was er al 40 jaar confederalisme dat geven zelfs PS ministers toe dat het dan al zou ingevoerd zijn zo solidair zijn de Walen
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Natuurlijk zal hun schuld niet oplopen, Vlaanderen zal die extra 4 miljard moeten ophoesten. En dan noemen de Walen dat geen schuld die ze moeten terugbetalen maar solidariteit.
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    de basis voor de volgende federale regering is gelegd. als het in Wallonie kan moet het ook in vlaanderen kunnen
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    De clichés over 'transfers' zijn typerend voor de misleide vlaming,met dat verschil dat wallonie veel progressiever is inzake RESPECT voor natuur en inzet voor klimaatbeleid. En wat transfers betreft,jullie vergissen zich van 'vijand'. De echte transfers zijn de geldstromen van het middenveld naar de rijksten in dit land.(34 miljard euro per jaar)
  • Roland Jeronimus

    5 jaar geleden
    Heeft Wallonië alle troeven voor recreatie al uitgespeeld? De positie van de Ardennen in de toekomst van recreatie zou misschien eens herbekeken moeten worden in het licht van de klimaatsverandering. Er lijken mij veel opportuniteiten zijn.