Lukaku, De Ligt en Ronaldo.
Volledig scherm
Lukaku, De Ligt en Ronaldo. © Reuters, pn

Italiaanse sportkrant maakt lonen van Serie A-sterren openbaar: “Lukaku op drie, Cristiano Ronaldo op eenzame hoogte”

Serie ARomelu Lukaku is met voorsprong de grootverdiener bij Inter. Dat schrijft de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport. Het roze dagblad maakte de jaarlonen van de Serie A-voetballers openbaar en daaruit blijkt dat Cristiano Ronaldo - niet geheel verrassend - de absolute grootverdiener is met een jaarsalaris van 31 miljoen euro. Alle bedragen hieronder zijn netto.

27 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Zou het niet weigeren als de wereld zo in elkaar steekt, maar het toch decadent vinden. Bij de beste zijn in de wereld is geen criterium. Er is ongetwijfeld ook ergens een beste straatveger in de wereld. Of poetsvrouw, lift boy of kelner. Die krijgen toch ook daarom dergelijke lonen niet.
  • Andrew Ide

    5 jaar geleden
    Sommigen moeten eens lezen. Sinds wanneer betalen profvoetballers in Italië maar 18 procent belastingen? In het artikel staat dat CR7 60 miljoen bruto verdiend en netto 31 miljoen. Dat is bijna 50 procent, die 18 procent telt enkel in België. Niet in de andere landen.
  • Marcel Willems

    5 jaar geleden
    Geen probleem met die bedragen onder voorwaarde dat ze zoals iedereen eveveel belastingen betalen .Dus Belgen in het buitenland moeten ook een deel in Belgie afdragen dat is bij werknemers ook zo
  • Eddy Vervaet

    5 jaar geleden
    Veel mensen vinden dit buitensporige bedragen,tot ze in het andere kamp zouden staan.Of zouden ze zo dom zijn om het te weigeren?En aan Eric hieronder.Het wil niet zeggen omdat je veel euro’s opstrijkt dat men zich moet laten beledigen door een bende idiote rascisten...
  • egbert vansteenstraeten

    5 jaar geleden
    Als je een beetje nadenkt weet je dat die mannen ook enorme bedragen opbrengen aan reclame dmv t-shirt (gem 80euro voor een off setje en Juve heeft 20mlj supporters waarvan minstens de helft een Tshirt kopen is dus 800mlj alleen aan T shirts) dan nog verkoop, posters, bekers, drinktassen, schoenen, sjaals, vlaggen enz! 50mlj sponsering van Jeep alleen al!!! Dus niet klagen, ze verdienen het en mogen het van mij hebben!