De sociaaldemocraat Pedro Sanchez slaagt er voorlopig niet in een regering te vormen.
Volledig scherm
De sociaaldemocraat Pedro Sanchez slaagt er voorlopig niet in een regering te vormen. © AFP

"Er is geen pad richting akkoord”: Spanjaarden maken zich op voor tweede verkiezingen in half jaar tijd

In Spanje zijn de sociaaldemocraten van de PSOE en de radicaallinkse partij Podemos er opnieuw niet geslaagd een akkoord te vinden over de vorming van een regering. "Er is geen enkel pad richting een akkoord”, zo zijn beide partijen pessimistisch gestemd. De kans is groot dat de Spanjaarden op die manier in november opnieuw naar de stembus moeten.

0 reacties

  1. Waarschuwingen voor terreur en gebrek aan controle op AI-wapenconferentie

    Waarschu­win­gen voor terreur en gebrek aan controle op AI-wapenconfe­ren­tie

    Een conferentie over de internationale controle van ‘killer robots’ of autonome wapensystemen is maandag geopend met waarschuwingen over het gebruik van dergelijke systemen door terroristen en oorlogsmisdadigers. Er is momenteel geen garantie dat die door artificiële intelligentie aangedreven systemen niet in verkeerde handen vallen, waarschuwde Mirjana Spoljaric Egger, voorzitster van het Internationale Comité van het Rode Kruis, maandag in Wenen. “Daarom is het belangrijk om te handelen, en heel snel,” zei ze.
  2. KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    De 88-jarige Ivan Vivsianyk, inwoner van het dorp Ocheretyne in de regio Donetsk, wist op een opvallende manier te ontsnappen aan de Russische bezetting. Dat vertelt hij nu aan de Oekraïense nieuwszender 1+1. Russische militairen namen zijn paspoort af, waardoor hij besloot ‘s nachts te voet op de vlucht te slaan. De tachtiger liep maar liefst zes uur lang, onder vuur, in het donker, totdat hij onderweg een chauffeur tegenkwam die aanbood hem een lift te geven. Nu verblijft de grootvader in Dnipro, waar hij wacht op een nieuw Oekraïens paspoort.