Vrouwen met hun kinderen in het Al-Hol-vluchtelingenkamp in Syrië.
Volledig scherm
Vrouwen met hun kinderen in het Al-Hol-vluchtelingenkamp in Syrië. © AFP

Experts vragen repatriëring Belgische kinderen uit Syrische vluchtelingenkampen

De ongeveer 40 Belgische kinderen die in vluchtelingenkampen in het noordoosten van Syrië verblijven, moeten best gerepatrieerd worden. Het gros van die kinderen is erg jong: tussen twee en drie jaar oud. Dat zeiden deskundigen vandaag tijdens een conferentie.

42 reacties

  • Cecarine De Smet

    5 jaar geleden
    Wij experts van de Belgische burgers vinden dat de kinderen bij hun moeder moeten blijven. Bij nader inzien zijn deze kinderen een groot gevaarlijk risico voor onze veiligheid. Het is namelijk bewezen als een kind later een vraag heeft over zijn biologische ouders, en als de kinderen gezegd wordt wat en wie hun ouders zijn, ze zich heel gemakkelijk laten radicaliseren, en hun ouders gaan opzoeken. Dit gevaar is er nu ook al door kinderen van ISers naar België te laten komen.....wait and see
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Veel die des..kundig zijn, weinig die echt deskundig zijn zowel met levenservaring als praktijk op het vakgebied. IS en aanhang is echter een hele andere story met hele grote risico´s.
  • marc castermans

    5 jaar geleden
    Het is nog nooit zo erg geweest met het opvoeren van experts allerhande. Gisteren een expert aan het woord over de relatie van een leerkracht met een leerling in Beringen, vandaag deze expert, vorige maanden experts over de begroting, de leraren, de politici, de energie, het klimaat en over alles en nog wat. België moet dringend haar expertise in verband met experts exporteren want ze lopen hier blijkbaar massaal rond.
  • daniel stienen

    5 jaar geleden
    Haal ze maar terug en laat ons hopen op vervroegde verkiezingen.....
  • willems michel

    5 jaar geleden
    Wie bepaald of iemand deskundig is ? Omdat iemand een job doet en betaald wordt, maar nooit lessen heeft gevolgd. Trouwens van wie zouden zij die lessen hebben gekregen ? De kinderen zijn nooit ingeschreven geweest in België of men heeft nagelaten de ouders op te pakken wanneer zij zich aanboden op het gemeentehuis.