John Bolton is niet langer nationaal veiligheidsadviseur in het Witte Huis.
Volledig scherm
John Bolton is niet langer nationaal veiligheidsadviseur in het Witte Huis. © Photo News

Donald Trump “ontslaat” nationaal veiligheidsadviseur John Bolton

Amerikaans president Donald Trump heeft zijn nationaal veiligheidsadviseur John Bolton ontslagen. Dat meldt de Amerikaanse president op Twitter. Bolton stelt echter dat hij zelf zijn ontslag wilde indienen. Trump heeft Charlie Kupperman aangesteld als plaatsvervangende nationale veiligheidsadviseur.

25 reacties

  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    Trump weet van geen kanten wie hij allemaal al benoemd en "ontslagen" heeft. Bij hun benoeming waren ze allemaal, zonder uitzondering, de beste, slimste en meest gewéldige mensen in zijn entourage ... tot blijkt dat een verstandig mens (niet Trump) komt zeggen dat er met zijn favorieten iets niet helemaal in de haak is (niks dus)
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Toen hij Bolton benoemde wist Trump goed dat het een 'hardliner' was. Het lijkt wel of hij die gekken alleen maar benoemd heeft om zelf gematigd over te komen. Nu Bolton zelf wilde opstappen speelt Trump het spelletje dat hijzelf beslist heeft om Bolton te ontslaan.
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Goede beslissing van Trump, Bolton is een oorlogsstoker.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Trump denkt zakelijk. Niet altijd met succes, maar wel zakelijk. Bolton denkt als krijger, in oorlogsstrategieën. Dat soort kunnen we helemaal missen in de huidige wereld.
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Trump denkt dat hij nog altijd in "The Apprentice" zit, waar "You're fired" zijn favoriete zinnetje was. Wàt een duiventil is het daar!