Goed nieuws voor Pieter (8): knaap mag medicijn tegen levensbedreigende spieraandoening testen

© jhp

De sponsorloop in het Prinsenbos ten voordele van het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Duchenne bracht 36.000 euro op. Pieter Hoedemaekers (8), die lijdt aan de ziekte, kreeg nog goed nieuws: hij mag een medicijn testen.

Joris Herpol

Liefst 1.500 sympathisanten en leerlingen basisschool De Regenboog en het Koninklijk Atheneum uit Grimbergen hielden op 7 oktober een flinke bosloop in het Prinsenbos. Ze lieten zich daarbij sponsoren. Zopas werd bekend gemaakt, dat zo 36.000 euro werd ingezameld voor het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Duchenne.

De spierdystrofie van Duchenne is een spieraandoening waarbij de spieren langzaam afbreken. Ook Pieter Hoedemaekers (8) uit Grimbergen lijdt aan deze ziekte. Eén op de 3.500 jongens wordt ermee geboren.De levensverwachting bij deze ongeneeslijke ziekte is dertig jaar.

Nu kregen de familie nog goed nieuws. “Pieter half 2017 instappen in een test van een experimenteel medicijn van een Amerikaans bedrijf. Hiermee vergroot onze hoop dat Pieter beter kan worden.”

.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen