Opnieuw bijzonder brutale home invasion: man geslagen met metalen staaf

© ssj

Een koppel uit het Lembeekse gehucht Hondzocht is het slachtoffer geworden van een brutale home invasion. De bewoner werd op het hoofd geslagen met een metalen staaf.

Jelle Schepers

Een koppel uit de Borreweidestraat in Hondzocht (Halle) heeft doodsangsten moeten uitstaan toen het thuis omstreeks 6 uur oog in oog kwam te staan met twee overvallers.

De bewoner, een vijftiger, werd zodanig toegetakeld dat hij nog altijd in het Sint-Elizabethziekenhuis in Ukkel verblijft. De man kreeg met een metalen staaf minstens één slag op het hoofd. Ook zijn vrouw raakte gewond. In het tumult verstuikte zij haar voet.

“De man werd op het hoofd geslagen met een metalen staaf. De wonden zijn genaaid, maar hij moet wel 24 uur ter observatie in het ziekenhuis blijven vanwege een kleine bloedklonter. Hij is wel bij bewustzijn en kan normaal praten”, weet een buurtbewoonster. “Zijn vrouw raakte gewond aan de voet en moet een week een plaaster dragen. De dochter was niet thuis op het moment van de feiten. Zij zit op kot.”

Of de daders buit konden maken, is niet duidelijk.

.Eerder deze week deed er zich in de zone Zennevallei ook al een home invasion, toen op de grens van Halle en Sint-Pieters-Leeuw.

De daders vielen toen een villa langs De Elst, een zijstraat van de Brabantsebaan, binnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen