Dertiger vecht voor leven na zware crash: “Dokters geven Jeroen nog één procent kans”

© rr

Jeroen Coppens (31) uit Jabbeke vecht voor zijn leven na een zwaar ongeval. Hij ging in de Legeweg verschillende keren over de kop en belandde in een gracht. “De dokters geven hem nog één procent”, zegt zijn moeder.

Tim Lescrauwaet

Het ongeval gebeurde donderdagavond omstreeks 21.20 uur in de Legeweg in Jabbeke. Jeroen Coppens (31) uit Jabbeke reed met zijn Opel Astra in de richting van Jabbeke. Net voorbij de brug over de autosnelweg verloor hij de controle over het stuur. Zijn wagen begon te slippen en ging verschillende keren over de kop. De auto belandde uiteindelijk in een diepe gracht.

De brandweer snelde ter plaatse en kon Jeroen na enige tijd uit zijn wagen bevrijden. Hij werd buiten bewustzijn en in uiterst kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Daar vecht hij nog steeds voor zijn leven. “Hij wordt nu in een kunstmatige coma gehouden”, zegt zijn moeder Rosette Calleeuw (66). “Maar het ziet er niet goed uit. De dokters gaven hem nog maar amper een procent kans. Ik klamp me momenteel aan dat ene procent vast. Het kan altijd genoeg zijn.”

“In slaap gevallen?”

Jeroen woont nog thuis en werkt als groenarbeider bij de vereniging WOK. Hij was donderdagavond op weg naar huis toen het ongeval gebeurde. Voor Rosette blijft het een vraagteken hoe haar zoon precies van de weg is geraakt. “Er zijn heel wat bochten in de Legeweg en net in een rechter stuk gebeurde het ongeval. Hij sliep de laatste tijd niet goed, misschien is hij in slaap gevallen. Ik vermoed het, maar eigenlijk heb ik geen idee. Normaal dronk hij ook nooit als hij moest rijden.”

“Mijn jongste”

De moeder pendelt ondertussen tussen het ziekenhuis en thuis. Voor haar is het bang afwachten. “Mijn benen wegen als lood en ik kan niet slapen”, zegt ze. “Ik heb wel even geprobeerd, maar dat gaat niet. Mijn wereld staat stil. Jeroen is mijn jongste, hij woont nog thuis.”

Omdat snel duidelijk was dat Jeroen bloedingen in de hersenen had, werd gistermiddag vrijdag een scan van zijn hersenen gemaakt. De prognoses zijn niet goed, maar Rosette hoopt dat haar zoon terug knokt. “Hij zei altijd dat hij bij mij zou blijven wonen omdat ik toch wat ouder werd. Dan zou hij voor me zorgen. Ik denk nu toch eerder dat het omgekeerd zal zijn”, zegt ze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen