Ms Monopoly
Volledig scherm
Ms Monopoly © RV

In nieuwe versie van Monopoly verdienen vrouwen meer dan mannen

Het populaire gezelschapsspel Monopoly heeft dinsdag een nieuwe versie onthuld waarin vrouwen meer geld verdienen dan mannen. Ook de mascotte, een zakenman met een snor en een hoge hoed, is vervangen door een vrouwelijke investeerder.

11 reacties

  • Tom Timmermans

    5 jaar geleden
    Loonkloof zoals die overal wordt voorgesteld bestaat niet, maar soit. Het bizarre is dat in de klassieke versie van Monopoly iedereen gelijk is. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen mannelijke of vrouwelijke spelers. Deze nieuwe versie trekt een geslacht voor op het andere. Gelukkig staat het mij dankzij de genderfluïditeit vrij om me tijdens het spel even vrouw te voelen, kwestie van mijn loon wat op te krikken.
  • Hans Oomen

    5 jaar geleden
    Is het nu zo moeilijk om mannen en vrouwen gelijk te stellen kwa loon wel rekening houdend met de gepresteerde werken ... Gedaan me de zever !
  • Jean De Grande

    5 jaar geleden
    Logisch, als ge ziet wat een gat die dames in hun hand hebben.Die moeten wel drie of vier keer meer verdienen dan hun zuinige vriendjes.
  • Arne Van Gheluwe

    5 jaar geleden
    Belast de kindjes toch niet met zo zaken. Zij hebben niets te maken met die loonkloof. Dit gezegd zijnde, het is heel juist dat er nog veel werk is op dat gebied. Een met rechts conservatieve regeringen zal dat nooit opgelost worden
  • wim helsen

    5 jaar geleden
    Hoe belachelijk is dat. Het wordt nu echt eens tijd om met die zever te stoppen. Het draaid uit op meer verdienen en even weinig doen bij veel vrouwen. Moesten ze straks meer verdienen als een man maar minder doen zouden ze dat nog normaal vinden ook. Zelfde loon voor zelfde werk is in de praktijk niet altijd haalbaar. In tennis spelen vrouwen naar 2 winnende sets en mannen 3 doch kregen ze op een toernooi allebei 3 miljoen ... eerlijk? Ik denk het niet. Minder werken voor evenveel is verkeerd..