© Toon Royackers

Vandalen vernielen herdenkingsplek van verongelukte jongeren

Harteloze vandalen hebben deze week foto’s, kaarsen en bloemstukjes vernield langs de Boudewijnlaan in Diepenbeek. Die waren geplaatst als eerbetoon aan twee jongeren, die op 2 oktober van dit jaar om het leven kwamen bij een tragisch verkeersongeval.

Toon ROYACKERS

Eerst dachten vrienden van slachtoffers Tom Goossens (25) en Rania Tilmidi (21) uit Maasmechelen nog dat de kaarsjes, bloemen en foto’s waren weggehaald door arbeiders. Maar dat werd meteen ontkend door zowel de gemeente Diepenbeek, als de administratie Wegen en Verkeer Limburg. “Dat zouden we zeker nooit doen. We willen alle respect opbrengen voor de getroffen nabestaanden”, benadrukt burgemeester Patrick Hermans.

Ook Wegen en Verkeer Limburg laat weten dergelijke herdenkingsplekken met veel respect te benaderen. “Op termijn kan op deze plek ook een Safebord geplaatst worden, als definitieve herinnering”, laat woordvoerder Joris Maes weten. Die borden worden samen met ‘Ouders van Verongelukte kinderen’ geplaatst.

Er werd gisteren al snel duidelijk wat er effectief gebeurd was. Foto’s en herinneringen lagen verscheurd in de beek. Wie de vandalen zijn, was vrijdag nog volstrekt duidelijk. Maar vrienden en familie besloten wel meteen opnieuw samen te komen op de plaats van het ongeval. Zij herdachten Tom en Rania en beantwoordden de laffe vandalenstreken met een verse lading bloemen, kaarsjes én foto’s.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer