De Israëlische premier Benjamin Netanyahu.
Volledig scherm
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu. © Photo News

Belofte van Netanyahu om Westelijke Jordaanoever te annexeren wordt beantwoord met bombardementen

De belofte van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu om een strategische strook van de bezette Westelijke Jordaanoever te annexeren als hij de parlementsverkiezingen van 17 september wint, is een "gevaarlijke escalatie". Dat stelt Saudi-Arabië. Vannacht voerde Israël opnieuw luchtaanvallen uit in de Gazastrook. Als antwoord zijn er vandaag opnieuw drie projectielen vanuit de Gazastrook afgevuurd. 

10 reacties

  • raymond van der craen

    5 jaar geleden
    Wat is de bedoeling van Israel? Een tweede Gaza van de West-Bank te maken? Iedereen weet toch dat Gaza een onleefbare gevangenis is waar de Palestijnen geen andere keuze hebben om voor hun voortbestaan te vechten. Hier komt een grote oorlog van in het Midden-Oosten die alleen verliezers zal kennen.
  • johanneke li

    5 jaar geleden
    Met de oorlogszucht van israel gesteund door amerika is er al heel veel leed veroorzaakt! Hopelijk krijgen de israeli's lik op stuk van hamas en consoorten!
  • danny buyse

    5 jaar geleden
    De premier van Israël moet zo snel mogelijk aftreden want een ergere bestaat er niet en dat om te vermijden dat het gaat escaleren.
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Saudi-Arabië heeft 100% gelijk met te stellen dat annexatie door Israel van Palestijns en Jordaans grondgebied “een flagrante schending is van het handvest van de Verenigde Naties en de principes van het internationale recht”. Toch heeft Saudi-Arabië geen spreekrecht over internationale schendingen vermits het zelf op grote schaal de internationale wetten zowel intern als extern overtreedt. Hypocriet voor eigen gebruik.
  • Patrick Coens

    5 jaar geleden
    het mag nu eens stoppen ,met welk recht wil hij de westelijke kant annexeren dit is diefstal van Palestijns land ,het wordt tijd dat Israel gestopt wordt