Direct naar artikelinhoud
OngevalUpdate

Gekantelde vrachtwagen op E34 in Zoersel opzijgezet, verkeershinder houdt aan

Gekantelde vrachtwagen op E34 in Zoersel opzijgezet, verkeershinder houdt aan
Beeld Marc De Roeck

Op de E34 van Turnhout richting Antwerpen is ter hoogte van Zoersel de rijbaan weer vrijgegeven nadat er deze ochtend een koelwagen was gekanteld. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Het voertuig kon met zijn lading van voedingsolie weer rechtgetrokken worden en is op de pechstrook geplaatst om het verkeer doorgang te geven.

en

Het ongeval veroorzaakt wel nog steeds een lange file op de E34. Volgens het Verkeerscentrum moet je er vanaf Beerse nog 14 kilometer lang aanschuiven. Vanuit Eindhoven naar Antwerpen kan je daarom best nog een tijdje omrijden via de E19 langs Breda.De vrachtwagen in kwestie week omstreeks 6.50 uur om een nog onbekende reden van zijn baan af, reed tegen de kant aan en belandde op zijn zij. Het voertuig verspert nagenoeg de volledige snelweg richting Antwerpen. Alleen de busstrook is nog gedeeltelijk beschikbaar, al moest de brandweer daar eerst wat gelekte brandstof verwijderen.

De minimale doorgang is volgens het Verkeerscentrum alleen bedoeld voor wie geen kant meer op kon door het ongeval, niet voor het verkeer dat nog komt aanrijden van verder op de E34. Alle verkeer moet nog steeds de snelweg verlaten in Lille en lokaal een omleiding volgen tot de oprit Zoersel, voorbij het ongeval. Vanuit Nederland rij je beter om via de E19 langs Breda, vanuit Turnhout is de N19 richting de E313 een alternatief. Hoe lang de takeling nog zal duren, is niet bekend.

Twitter bericht wordt geladen...

Bij het ongeval raakten geen andere voertuigen betrokken. De vrachtwagenbestuurder zou slechts lichte verwondingen hebben opgelopen.