Vandoorne met z'n nieuwe bolide.
Volledig scherm
Vandoorne met z'n nieuwe bolide. © Instagram Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne scheurt binnenkort met een Mercedes rond

Formule EMercedes maakt komend seizoen zijn debuut in de Formule E en het Duitse merk doet dat met onze landgenoot Stoffel Vandoorne aan het stuur. Dat maakte Mercedes bekend op het autosalon van Frankfurt. De 27-jarige West-Vlaming krijgt de Nederlander Nyck de Vries als ploegmakker. 

20 reacties

  • pipo de clown

    5 jaar geleden
    Dan zal stoffeltje toch direkt moeten scoren want Toto Wolff heeft zeer recentelijk Hamilton gesproken over de Formule E en deze toonde interesse. Dus stoffeltje zal sneller moeten zijn als zijn teammaat of hij kan enkel nog op de playstation racen.
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Als Mercedes vertrouwen heeft in Stoffel is dat niet omdat hij het niet kan hoor meneer Dedecker, integendeel. Die Mc Laren toendertijd met Stoffel presteerde als een Trabant, zet daar Lewis of Verstappen of om het even wie achter het stuur en dat wordt ook niks hoor. Hij reed daar trouwens niet alleen bij dat team, Alonso wordt algemeen beschouwd als één van de betere piloten, maar met die Mc Laren kon ook hij enkel tot bij de bakker raken toch.
  • jos dedecker

    5 jaar geleden
    De fabel over de geweldige carriere van Stoffel in de F2 blijft maar voortduren. Stoffel reed tegen Rossi, Sirotkin en Wehrlein in de F2. Al die 3 coureurs zijn, net als Stoffel, geflopt in de F1. Stoffel was de beste van een enorm zwakke generatie.
  • Jan Lanclus

    5 jaar geleden
    mooi om te zien dat Mercedes en TW (30% eigenaar van AMG sportafdeling) vertrouwen hebben in VAN.
  • Ricardo Paulssen

    5 jaar geleden
    Pol, als het zo makkelijk Was... Kijken naar de stats en aan de hand daarvan concluderen dat hij wk zou worden. Er komt zoveel meer kijken bij f1 dan bij f2, noem maar even de druk die er Is omdat f1 wereldwijd word uitgezonden. De belangen zijn vele malen groter en daarmee moet je om kunnen gaan. stoffel Is in mijn ogen geen verkeerde coureur maar je mag verwachten dat trambaan echt wel weten wat ze doen, ook buiten de centen om