RV
Volledig scherm
© RV

Parket heropent onderzoek naar fake news-berichten over Bekende Vlamingen

Het Brussels parket heropent een onderzoek naar fake news-berichten over BV’s als Evi Hanssen, Natalia en An Lemmens. Eerder deze week liet het parket nochtans weten de zaak geseponeerd te hebben, omdat het dossier zich voor een groot deel in het buitenland afspeelt en het te veel tijd en mensen vraagt om daar onderzoek naar te voeren. 

4 reacties

  • Jan Roesems

    5 jaar geleden
    ook de telefoonfraude zou moeten aangepakt worden, maar ook hier zal er eerst een programma op tv moeten komen alvorens het parket en de telecombedrijven zullen ingrijpen.
  • Benny De Keyzer

    5 jaar geleden
    Is dat de nieuwe manier van werken? Het parket doet niks totdat de situatie aangeklaagd wordt in een tv programma?
  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    Nu men voor justitie de kastanjes uit het vuur heeft gehaald willen ze toch doorgaan, erg toch? Die criminelen weten ook hoe laks justitie is en daardoor zal deze soort van criminaliteit alleen maar toenemen.
  • Luc Van Ginneken

    5 jaar geleden
    Interview eens de ambassadeurs van die landen om te weten wat hun land doet voor de bescherming van de mede-Europeanen, bij dergelijke gerechtelijke klachten.
  1. INTERVIEW. Wetsdokter over gevonden beenderen in Sint-Martens-Latem: “Een lijk vertelt altijd iets, zelfs na jaren”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Wetsdokter over gevonden beenderen in Sint-Mar­tens-La­tem: “Een lijk vertelt altijd iets, zelfs na jaren”

    In Sint-Martens-Latem is een stoffelijk overschot ontdekt dat vermoedelijk al dertig jaar in een tuin begraven lag. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om Annie De Poortere, die op haar 48ste spoorloos verdween. Het parket zit met heel wat vragen, en hoopt dat het opgegraven lichaam een paar ervan zal beantwoorden. Maar kan dat nog, na dertig jaar? “Veel hangt af van de toestand waarin het lijk zich bevindt”, zegt Werner Jacobs, wetsdokter en professor gerechtelijke geneeskunde van het UZ Antwerpen.
    Sint-Martens-Latem
  2. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    61

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.