Vertommen
Volledig scherm
© Vertommen

KU Leuven en UGent klimmen hogerop in ranking van beste universiteiten ter wereld, UAntwerpen voor het eerst in top 200

De KU Leuven blijft verreweg de beste universiteit van het land. Dat blijkt uit de 16de editie van de Times Higher Education (THE), de ranglijst die de kwaliteiten toetst van 1.300 universiteiten in 92 landen, waardoor het de breedste analyse ter wereld is van de kwaliteit van het hoger onderwijs. 

6 reacties

  • Jan De Schutter

    5 jaar geleden
    Vooral beloond om hun linkse indoctrinatie...
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    5 jaar geleden
    Een universiteit die met haar geluk geen blijf weet met de vijftigste plaats op 1300 kan je vergelijken met een wielrenner die zich wereldkampioen waant omdat hij als vijfde op 130 over de streep komt.
  • Jan Lemmens

    5 jaar geleden
    In onze universiteiten ligt de lat gelukkig nog niet op de grond. Het moet wel moeilijk zijn om nog te slagen als je het middelbaar verlaat in een grote stad, waar de lat vaak te laag ligt.
  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    dan moeten de andere toch achteruit boeren. Als ik zie welke politici doceren aan deze uniefs+ welke zonen en dochters van politici er een diploma krijgen stel ik me toch enorme vragen bij de kwaliteit van deze scholen. Of komt het doordat ze een paar hogescholen opgenomen hebben in hun groep waardoor ze als geheel verbeteren?
  • marc werbrouck

    5 jaar geleden
    Niettegenstaande alle negatieve berichten over ons studieniveau doen de univs het niet slecht, integendeel.