De laatste twee noordelijke witte neushoorns Najin en Fatu in het Ol Pejeta-reservaat in Kenia.
Volledig scherm
De laatste twee noordelijke witte neushoorns Najin en Fatu in het Ol Pejeta-reservaat in Kenia. © AFP

Wetenschappers creëren levensvatbare witte neushoornembryo’s

Met nog maar twee vrouwtjes over is de noordelijke witte neushoorn bijna uitgestorven. Probleem: de vrouwtjes Najin en Fatu maken nog wel eitjes aan, maar het is nooit gelukt hen zwanger te maken. Ander probleem: het laatste mannetje, Sudan genaamd, overleed in 2018. Toch zijn onderzoekers in het Noord-Italiaanse Cremona er nu in geslaagd om twee levensvatbare embryo's te produceren.

7 reacties

  • christian denys

    5 jaar geleden
    Christian denys Kunnen jullie vragen aan de artikel schrijver dat hij de feiten juist weergeeft! De hoorn van een neushoorn bestaat uit keratine en niet uit ivoor
  • Manuela Lespagnard

    5 jaar geleden
    Als ze genoeg van die arme diertjes hebben dan zullen ze die wel moeten beschermen. De Chinezen kunnen andere middelen vinden voor homeopathische geneesmiddelen.
  • Jan Verbinnen

    5 jaar geleden
    Hmm, de hoorn van een neushoorn is niet van ivoor. !!
  • Patrick De Maeyer

    5 jaar geleden
    Als er terug een kudde moest zijn moet men deze met soldaten bewaken want er zal altijd wel een zot zijn die er wil op jagen
  • Johan Van Damme

    5 jaar geleden
    ""Ze worden gedood voor hun hoorns, waarvan het ivoor verwerkt wordt tot sieraden" : neuzen van neushoorns zijn niet van ivoor maar van keratine (analoog aan haren en nagels)