Secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres met de Israelische premier Benjamin Netanyahu. Archiefbeeld uit 2017.
Volledig scherm
Secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres met de Israelische premier Benjamin Netanyahu. Archiefbeeld uit 2017. © afp

VN: “Annexatieplannen Netanyahu zware schending van internationaal recht”

Als de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een strategische strook van de bezette Westelijke Jordaanoever zou annexeren als hij de parlementsverkiezingen van 17 september wint, zou dat een "zware schending van internationaal recht" zijn. 

15 reacties

  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    @Jef Vanderpol, hoeveel doden waren er op de Krim nadat Rusland ingreep? Mocht de bevolking kiezen, ja dat mochten ze. Dat is van een heel ander kaliber dan Israël die land annexeert en een volk aan het uitmoorden is. Op de Krim is geen schot gevallen, niet 1.
  • michael glingani

    5 jaar geleden
    Wat zitten die te zagen, Israël zegd al 60 jaar dat ze dit gaan doen. De VN had al de tijd van de wereld om Israël op het matje te roepen. 60 jaar moorden ze de palestijnen uit. 60 jaar moord en bombardementen onder het goedkeurend oog van de wereldpolitiek en nu zouden ze er iets op tegen hebben. Eerst zien en dan geloven. Schijnvoorstellingen dat is het gedrag van de VN.
  • Franciscus Willy Nuyts

    5 jaar geleden
    Geldt dat ook voor Poetin en de Krim ???
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Uiteraard, maar een UNO resolutie die Israel zou veroordelen zou botsen op het veto recht van de USA, waar de pro-Zionistische Lobby oppermachtig is.
  • Sam El Riff

    5 jaar geleden
    Niks aan te doen .de zionisten zijn baas in deze wereld .