Photo News/ Layla Aerts
Volledig scherm
© Photo News/ Layla Aerts

Ngo's dagen Waalse regering voor rechtbank voor meer informatie over wapenexport

De ngo's Ligue des Droits Humains en Coordination Nationale d'Action pour la Paix et la Democratie (CNAPD) hebben een kortgeding aangespannen tegen de Waalse regering om toegang te krijgen tot informatie over wapenexport. Dat schrijven Knack en Le Soir vandaag. Volgende week dinsdag, op 17 september, vindt de inleidingszitting plaats voor de rechtbank van eerste aanleg in Namen.

5 reacties

  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Ik wil eigenlijk ook wat meer informatie over de ngo's. De werking, de lonen, de boekhouding, enz.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Subsidiekraan dicht naar al dat NGO gedoe, geen gesmos met ons belastingsgeld ! Als Belgsiche firma's geen "Defensiematerieel" meer zouden mogen leveren, zal de buitenlandse concurrentie het wel doen, bemoeizieke betweters ! Houd die werkgelegenheid in die sector nationaal !
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Onze gevaarlijkste vijand is niet China of de IS-strijders maar de NGO's. Pacifisten hebben trouwens nooit bijgedragen tot de vrede. Als de Sovjet unie niet in Europa is binnengevallen is het zeker niet dankzij de pacifisten maar dankzij de legereenheden van de ganse NAVO langs het ijzeren gordijn.
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    Wapens worden gemaakt om mensen te doden. Iemand die miljarden aan wapens koopt is om ze te gebruiken indien zo gewenst. Westerse "Vredes aktivisten'' hebben een nieuwe Westerse prooi ontdekt: Westerse wapen producenten. In de wereld is de wapen industrie booming: Turkije, China, India, VS, Russia, S-Arabie enz.. en allen bereiden zich voor op ...oorlog.
  • Marleen Sauvillers

    5 jaar geleden
    De wereld op zijn kop.De linkse die altijd op de eerste plaats staan om iedereen de les te spellen. Hoe rijm je de wapenhandel met vrede.Dat Ecolo zoiets pikt.