ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Bestuurders die betrapt worden op gsm-gebruik tijdens controleweek riskeren meteen rijverbod

De lokale en federale politiediensten in Vlaams-Brabant gaan volgende week controleren op het gebruik van alcohol, gsm's en tablets achter het stuur. "De bestuurders die volgende week betrapt worden op deze inbreuken, zullen zonder uitzondering gedagvaard worden voor de politierechtbank", kondigt het parket Halle-Vilvoorde aan. "Het openbaar ministerie zal daarbij steeds een rijverbod vorderen.”

54 reacties

  • Jan Serré

    5 jaar geleden
    Da ze hun eerst eens bezig houden met Schaarbeek en al dieje nest. I.p.v. de belastingsbetaler lastig te vallen. Maak daar eens prior van en niet Da gsmeke daar kunde u daarna mee bezig houden. eerst werken daarna moogt ge gsm'men zoveel ge wilt
  • Harry Gustin

    5 jaar geleden
    Is goed maar ook fietsen en joggen meet oortelefoontje is levensgevaarlijk, vorige week reed ik er bijna een dood, hij had mij zelfs niet gezien. Ook, alhoewel mooi, zijn de autopeds een gevaar op de baan, de vooral jongere gebruikers kennen niet eens de wegcode en met muziek in hun oren zijn ze zeer gevaarlijk voor anderen en zichzelf.
  • Patrick De Smet

    5 jaar geleden
    Direct gsm afpakken en vernietigen en nog een goed rijverbod bovenop zijn steeds bezig met gsm in auto of iets anders aan het doen
  • Ludwig Vanleeuwen

    5 jaar geleden
    Wat gelijkheidsbeginsel??? De ene moord is ook de andere niet. Voor de ene krijg je 5 jaar, voor de andere levenslang. Voor diefstal, vandalisme, vluchtmisdrijf enz verschillen de straffen ook. Dus mag dat hier ook wat mij betreft.
  • Marina Sempels

    5 jaar geleden
    Waarom aankondigen, het zou spontaan moeten gebeuren. Het zou veel meer gevaar van de baan houden.