Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Vlaming wil wel gezonder eten maar vindt het te duur, is dat ook echt het geval?

Uit een enquête bij 500 Vlamingen door Het Vlaams Instituut Gezond leven blijkt dat bijna 6 op 10 Vlamingen het makkelijker zou vinden om gezonder te eten als gezonde voeding ook goedkoper was. Maar is ongezonde voeding wel echt zoveel goedkoper?

13 reacties

  • Nicole Vogelaere

    5 jaar geleden
    Het is best duur maar met de loze calorieën links te laten liggen nog te veroorloven. Fruit is wel asociaal duur, kijk altijd naar de kg prijs en beslis van daar uit. Groentjes uit de diepvries zijn ook geen slechte keuze. Zakje gemengde groente voor 1,49 bv, bespaard je thuis water en snijwerk. Heb wel een moestuintje waar vooral mijn rauwkost groenten vandaan komen. Ook steeds gedroogde bonen,linzen (kikker)erwten in huis. Goedkoop en gezond om mee aan te vullen en af te wisselen.
  • Marie Vandam

    5 jaar geleden
    Zelfs al heeft men maar een klein terras of tuintje kan men groenten kweken in bakken en potten maar veel maken daar Zelfs de tijd niet voor ! Het is ook schandalig dat de groenten van hier duurder zijn dan die uit het buitenland ! Das hier de omgekeerde wereld!
  • Jef Pauwels

    5 jaar geleden
    Gezonde voeding is inderdaad niet duurder. Wie junkfood en dergelijke eet, eet veel meer, snoept veel meer, drinkt veel meer frisdranken, alcohol enz. Ikzelf ben ook gezondergaan eten en ondervind dit in mijn portemonnee. Er wordt ook veel mínder gegeten.
  • Etienne De Bondt

    5 jaar geleden
    Choco 4.65 € de kilo, platte kaas 7.56 € de kilo. Dat zegt voldoende zeker.
  • Angelo De vie

    5 jaar geleden
    Het is duurder in het algemeen, punt! Je moet BV eens een stukje vis kopen, en dan bedoel ik geen rioolvis(pangasiusfilet). Fruit van het zelfde laken een broek, een deftig stuk vlees... hopla. Groenten is denk ik nog redelijk goedkoop, maar ik ben geen konijn hè ik heb variatie nodig. In Zweden of Noorwegen is het omgekeerd brol kost geld, gezond is goedkoper!