Loïc maakt een frisse salade met gegrilde perzik
LoicVTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: gegrilde perzik. Meer recepten vind je hier.
INGREDIËNTEN
bladerdeeg
150g geitenkaas
rozemarijn
1 sjalot
1 ei
6 Belgische perziken
1 rode ui
rode wijnazijn
walnoten
citroen
munt
honing
frisée salade
BEREIDING
1. Maak 6 takken rozemarijn tot spiezen voor de perziken.
2. Snipper een sjalot en de rozemarijn fijn.
3. Voeg zeste en sap van een citroen toe.
4. Voeg 6 plakjes verse geitenkaas toe.
5. Kruid af met peper en zout.
6. Snijd het bladerdeeg in de helft en smeer 1 stuk in met de vulling.
7. Leg het andere stuk er op en snijd in reepjes.
8. Meng een ei met water en strijk de stengels er mee in.
9. Werk af met grof zout.
10. Leg de kaasstengels 20min in de oven op 180°C.
11. Spies de perziken, strijk in met olijfolie en leg ze op de grill.
12. Meng 2el ongeraffineerde rietsuiker met rode wijnazijn.
13. Snijd een rode ui in slierten en voeg toe.
14. Rooster een handvol walnoten.
15. Doe zeste en sap van een citroen in een slakom.
16. Voeg 1el honing toe.
17. Kruid af met peper en zout.
18. Voeg olijfolie en fijngehakte verse munt toe.
19. Snijd de walnoten fijn en voeg een deel toe.
20. Doe de sla bij de vinaigrette.
21. Dresseer en werk af met de rest van de walnoten.
22. Voeg de rest van de geitenkaas en verse munt toe.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
-
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
-
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
-
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
Volgende week zaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. In de eerste grote ronde van het seizoen strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de strafste ploegleider bent en prachtige (geld)prijzen winnen dankzij HLN. Deelnemen is dus de boodschap! -
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap. -
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
-
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
-
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
Vegan, voedzaam en verrukkelijk: de green goddess-salade van foodbloger Baked by Melissa verovert de wereld. Op TikTok heeft de hashtag #greengoddesssalad al bijna 28 miljoen views. Dat je het groene gerecht in één-twee-drie op tafel tovert, verklaart ongetwijfeld gedeeltelijk het succes. Wil je zelf ook eens proeven? Wij delen het recept. -
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
Vergeet pasta en pizza: de espresso is minstens even heilig voor het Italiaanse volk. Zo heilig dat ze vinden dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO hoort te staan. De Italiaanse commissie heeft dat voorstel voorlopig verworpen, tot groot ongenoegen van de Italianen. “De meesten van ons hebben een vaste koffiebar waar we elke dag onze espresso drinken.” -
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageercensor
Wim Offermans