De ECB haalde opnieuw haar zogenaamde "bazooka" boven, om de economie een duwtje in de rug te geven.
Volledig scherm
De ECB haalde opnieuw haar zogenaamde "bazooka" boven, om de economie een duwtje in de rug te geven. © REUTERS

Europese Centrale Bank haalt ‘bazooka’ boven en verlaagt depositorente naar -0,5 procent

De Europese Centrale Bank heeft de depositorente vandaag verlaagd van -0,4 naar -0,5 procent. De basisrente blijft ongewijzigd op nul procent, waardoor banken gratis geld kunnen blijven lenen. De centrale bank lanceert vanaf 1 november ook een nieuw economisch steunprogramma. Ze zal maandelijks voor 20 miljard euro schulden opkopen.

73 reacties

  • raymond van der craen

    5 jaar geleden
    Met deze maatregel komt er ongetwijfeld een nieuwe bankencrisis aan die waarschijnlijk het hele economisch systeen de dieperik zal in helpen.Trumpie zal dit probleem wel oplossen. Een oorlogje, boem en het is gedaan!
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Waar is de tijd dat geld gedekt moest zijn door een hoeveelheid goud of zilver... Nu is 10 euro in muntjes meer waard dan een briefje van 10 euro
  • Luk D'Haese

    5 jaar geleden
    @ Bernard Swenden, iedereen 1 miljoen geven is geen oplossing. Het enige wat je ermee bereikt is dat alles duurder wordt doordat de waarde van de euro daalt.
  • luc baken

    5 jaar geleden
    de britten zullen er juist op tijd uit zijn , we kunnen alleen maar hopen dat onze vrienden uit toscane niet vergeten zullen worden
  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    @Bart Verbeeck- Dat fractioneel bankieren kan een ernstig probleem worden als een te groot deel van de banken hun leningen onder water komt te staan. Banken gaan dan andere banken beginnen wantrouwen waardoor je een kettigreactie krijgt. Eenmaal het vertrouwen van de spaarder aangetast is, is een chaos in het financieel systeem de logische volgende stap.