EPA
Volledig scherm
© EPA

Extreme neerslag in Spanje eist vijfde dode, honderden honden en katten dreigen te verdrinken

UPDATENoodweer met gigantisch veel regenval aan de zuidoostkust van Spanje heeft al vijf mensenlevens geëist. De enorme hoosbuien teisteren ook dierenasiels. In Alicante wordt gevreesd voor het leven van honderden katten en honden. “Verzorgers kunnen niet ingrijpen omdat er code rood geldt in het gebied”, klinkt het.

17 reacties

  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    @Maria Henkens "Misschien dat de Spaanse overheid nu eens werk maakt van rioleringen ". De rioleringen in Vlaanderen kunnen een tiende van wat daar nu gevallen is nog niet aan
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Die diertjes zijn het minste van hun zorgen van de Spanjaarden.Ze kunnen geen dieren zien noch ruiken.Het dierenleed is daar enorm,spijtig genoeg.
  • Michael Dimers

    5 jaar geleden
    Er mocht eender wat gebeuren maar voor dieren zou ik alles op alles zetten en zonder enige twijfel mijn eigen leven in gevaar brengen. Voor "mensen" zou ik zelf mijn schoenen nog niet willen nat maken.
  • Karl Serre

    5 jaar geleden
    Ik zit vlakbij de Segura en die zit goed vol. In Santomera (Almoradi) hebben ze de dam opengezet en komt er dus nog meer water af. Samen met dat van Murcia en Orihuela. Dat beloofd...
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Die asielen hebben toch een dak. Laat die beesten vrij en maak met wat gereedschap een wegje naar boven. Katten kunnen zichzelf goed redden. Je houdt die beesten toch niet opgesloten ???