Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Meer dan 100 Belgische wetenschappers spreken tegen dat kinderen en zwangere vrouwen niet veganistisch mogen eten

Kinderen en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, eten beter niet veganistisch. Dat stelde de Koninklijke Academie voor Geneeskunde eind mei in een nieuwe adviestekst. Een collectief van Belgische gezondheidswerkers en artsen spreekt dat nu tegen en stelt zelfs dat een goed gepland en gevarieerd veganistisch voedingspatroon gunstig is voor de gezondheid in alle levensfasen.

13 reacties

  • WIM LENCHANT

    4 jaar geleden
    Ikzelf en mijn kinderen zijn vegetarisch. Dit nu al 10 jaar. We zijn zelden ziek en voelen ons goed. Ons bloed wordt jaarlijks gecontroleerd. Welke Voedingsstijl je ook hanteert: de boodschap is voor voldoende evenwicht zorgen en bij twijfel professioneel advies inwinnen.
  • Janus Van Vlaanderen

    5 jaar geleden
    Ons spijsverteringsstelsel is niet geschikt voor veganisme! Ik ken zelf verschillende mensen die noodgedwongen moesten stoppen met een veganistisch dieet. En ze hadden eveneens een teveel aan cholesterol. Laat je niets wijsmaken mensen. Dan wil ik het nog niet hebben over de immense hoeveelheden pesticiden die zowel op groenten als fruit aanwezig zijn.
  • Eva Munet

    5 jaar geleden
    Nicole jij hebt het misschien over de neanderthaler maar we weten ondertussen wel dat dat een compleet andere mensensoort was. Zels niet eens een voorvader. Dat waren voor 80% vleeseters maar hadden evengoed maaltanden.
  • Nicole Vogelaere

    5 jaar geleden
    Nou Johan, wat een hoektanden. Een kat of hond zou toch wel even bezig zijn met zijn prooi als ze onze hoektanden zouden hebben. Hun kiezen zijn ook puntig, bij ons zijn het maaltanden zoals een paard. Minder hersenengroei, vlees is geen superfood. Men at het voor de evolutie maar werden amper 30 jaar oud. Uit alle bovengenoemde soorten haal je meer eiwitten dan uit vlees en ze zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Idee hoe men aan melk komt, zoek eens op. Hebben we recht omdat we mens zijn?
  • johan De Coninck

    5 jaar geleden
    Ja Nicole en waarom hebben wij hoektanden? BTW, een van de redenen waarom onze hersenen disproportioneel gegroeid zijn tijdens de menselijke evolutie is door het beginnen eten van gekookt vlees wat enorme proteïne inname met zich meebracht. Dus als jij vandaag de reflectie kunt maken of het moreel verantwoord is om vlees te eten is omdat jou voorouders vlees aten. En nog iets; het menselijk ras parasieten noemen is toch wel een heel nihilistische opmerking die ik keurig naast me leg.