Angela Merkel bewondert bij de opening van de autoshow een conceptwagen van Mercedes: de volledig elektrische EQS. Hij vormt de basis voor een nieuw, elektrisch topmodel van Mercedes dat in 2021 te koop zal zijn.
Volledig scherm
Angela Merkel bewondert bij de opening van de autoshow een conceptwagen van Mercedes: de volledig elektrische EQS. Hij vormt de basis voor een nieuw, elektrisch topmodel van Mercedes dat in 2021 te koop zal zijn. © AFP

's Werelds grootste autosalon: een stortvloed aan elektrische modellen en de terugkeer van een icoon

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vanochtend in Frankfurt 's werelds grootste autosalon geopend. Tal van nieuwe, elektrische auto's maken er hun debuut. Onze autoredactie neemt je mee langs het belangrijkste nieuws van de beurs. 

20 reacties

  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    Er zal een enorme crisis komen in de automobiel industrie, daar ben ik zeker van. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat iedereen op een bed van batterijen gaat zitten om zich tegen hoge snelheid te verplaatsen. Bij een serieuze crash zit je in een hoop elektrische en chemische troep, wat is daar ecologisch aan? Gewicht kan niet mee, actieradius laag en dan spreken we nog niet van de prijs, prijs piekmomenten opladen, terugval batterijen. It's a no for me, zelfs niet aan 1/10 van de prijs.
  • Joke Weyts

    5 jaar geleden
    Wacht maar, binnenkort vinden ze hier in Vlaanderen een soort 'recupel' bijdrage voor elektrische wagens uit. En met de 'Cobalt onginnende kindjes' wacht men nog even tot de meerderheid een EV heeft, om ons dan via de media wekelijks een schuldgevoel aan te smeren. En dan zwijg ik nog over: wie wil er een 2e hands EV na 4 jaar over kopen? Ik niet, neen dank u, ik heb geen 12.000€ klaar liggen om het jaar er op de batterij te laten vervangen.
  • Ronny Hanssen

    5 jaar geleden
    Wij verblijven een nacht in Frankfurt en gaan zeker eens al het moois bekijken. Lijkt me toch leuker dan te klagen over milieu en km bereik vanachter je klaviertje.
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Vele merken blijven gewoon weg van deze PK-aanbiddende vooral Duitse show die vooral waanzinnige wagens presenteert waar je in de praktijk weinig mee kan aanvangen ..of modale E-voertuigen...die reeds bestaan bij andere merken...
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Gisteren de nieuwe Defender eens goed bekeken. Ik denk dat de designers per vergissing de blauwdrukken (bestaat dat nog ? klinkt anders wel mooi) van de Skoda Yeti gebruikt hebben. Het icoon is niet meer.