Thierry Bodson.
Volledig scherm
Thierry Bodson. © belga

ABVV: “Waals regeerakkoord weerspiegelt stem van de burger niet”

Hij wil het Waals regeerakkoord niet in de vuilbak gooien, maar laaiend enthousiast reageert Thierry Bodson, secretaris-generaal van het Waalse ABVV, niet op het akkoord tussen PS, MR en Ecolo. Het werkstuk weerspiegelt volgens Bodson de stem van de kiezer niet.

18 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Des te onbegrijpelijker dus, anna vandenberg. Dat het volk gaat stemmen op die partijen die de middenklassen reduceren en de ongelijkheid doen toenemen. Jouw kinderen hebben nog een huis kunnen kopen. De -35 van nu krijgen het steeds moeilijker en als ze dat alsnog kunnen doen moeten ze tot aan hun pensioen met twee afbetalen. Onderwijs wordt steeds duurder. Sociale mobiliteit wordt steeds kleiner. Wie arm is zal arm blijven en wie rijk is zal rijker worden. Daar gaat het nu om.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    Nog een geluk dat zulke lieden als bodson niet het land besturen. Het zal schoon worden met alle bedrijven die het land ontvluchten, de financiële putten die nog dieper worden uitgegraven en dat alles om heel kort heel hard te leven. El presidente Maduro komt ook uit het vakbondsmilieu. Een paradijs dat Venezuela nu is. Vele Venezolanen zouden best willen ruilen met ons "asociaal" beleid.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Gino Denil, de generatie van mijn ouders heeft gewerkt tot 65 jaar en ik herinner nog dat mijn vader zaterdag voormiddag ging werken. Daarnaast hadden ze nog tijd om een groententuin te onderhouden. Mijn kinderen hebben allemaal een eigen huis kunnen verwerven en dat ze afbetalen. Ze hebben geen wereldreis gemaakt, maar na het afstuderen direct beginnen werken en sparen. Maar feesten, reizen en dan nog een huis kopen is enkel weggelegd voor de comfotabel verdieners en daar horen we niet bij.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    De Waalse regering (met vooral linkse partijen) is nog maar net ingezworen en daar zijn die van het ABVV al weer. Als ze het echt zoveel beter weten (links, rechts, liberaal of centrumregering, het is nooit goed) dat ze dan hun VERANTWOORDELIJKHEID nemen en met een 100% vakbondspartij deelnemen aan de verkiezingen. Het zal ook een sisser worden
  • jan boden

    5 jaar geleden
    Een regeerakkoord weerspiegelt nooit de stem van de burger, berg je illusies dus maar snel op.