REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Google betaalt bijna 1 miljard in zaak over belastingontduiking in Frankrijk

iHLNTechreus Google legt in een zaak in Frankrijk over belastingontduiking bijna 1 miljard euro op tafel. De zaak wordt geschikt voor 500 miljoen euro. Daarnaast betaalt het Amerikaanse bedrijf nog eens 465 miljoen euro aan achterstallige belastingen.

5 reacties

  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    In principe is dit niet het probleem van google, maar wel van de EU. De EU is er namelijk na 19 jaar nog steeds niet ingeslaagd een coherent beleid te voeren inzake sociale en fiscale zaken. Uiteraard zullen firma's dan gaan shoppen voor de meest voordelige oplossing, iets wat elke consument zou moeten doen. Miljarden en 19 jaar later dus een 0/10 voor de EU.
  • Mich Vanderhoydonck

    5 jaar geleden
    En nu wil Trump de Franse wijnen dood knijpen via extra belastingen.
  • Marijke Boulet

    5 jaar geleden
    Als zo 1 miljard ophoesten wil dat zeggen dat ze een meervoud gesjoemeld hebben .
  • Guido Claesen

    5 jaar geleden
    En waar gaat dat geld naar toe. Wordt dat eerlijk verdeeld onder de linker en rechter arm of komt dat in de staatskas terecht. Dat vraag ik mij altijd af in dat soort zaken. Wordt Frankrijk daar beter van?
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    In Belgie zijn de grote bedrijven vrijgesteld van belastingen, zeker de internetbedrijven, die maken trouwens geen winst. Die worden naar de belastingsparadijzen overgeschreven en klaar is kees.