EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Is dit de eerste betaalbare elektrische wagen?

Hij is zo groot als een Golf, rijdt op stroom en kost - zonder premie - minder dan 30.000 euro. Volkswagen wil met de ID.3 de markt van de elektrische wagens openbreken. “Een wagen voor iedereen, zoals de Kever, maar dan wel met een elektrische motor”, verwacht autokenner Joost Bolle.

104 reacties

  • NOEL CLAES

    5 jaar geleden
    Als ik de lotto win zal ik eens nadenken, maar de kans zal in de buurt van 0 percent liggen, veel te duur, wat een modellen, je geraakt tot aan de hoek van de straat, indien je wind mee hebt tot aan de supermarkt, ....
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    30000 is nog veel te veel voor veel te veel mensen. OK, je benzinekosten vallen weg en dat maakt het geheel redelijk betaalbaar. Maar goedkoop kan je deze wagen nog altijd niet noemen.
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Mario Tersago, de gigantische milieurampen door schipbreuken van olietankers al vergeten?
  • Robert Bruyland

    5 jaar geleden
    Ik mag met mijn Zafira 3900kgr op de weg zetten,dus boot of caravan is geen probleem,electrisch zie ik het nog niet gebeuren.Ik heb daarbij een actieradius van 700km,de eerste 500km kosten me 25€ op cng,De laatste 200km kosten me 22.4€ op benzine .dit is niet op een testbank maar in de praktijk.
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    @Johan Van Biesen, ik volg u helemaal! Zolang men de huidige technologie van batterijen niet kan optimaliseren of efficiënter maken met andere grondstoffen, zal dit niet rendabel zijn. Als je ziet wat voor oppervlaktes men nodig heeft om minimum aan lithium te ontginnen.. Kan het nog niet ecologisch verantwoord zijn. Zoek maar eens op 'lithium mining'. Als je dat 'ecologisch' vindt.. dan zijn we gedoemd als mensheid.