Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

HET DEBAT: moet de ‘pedagogische tik’ verboden worden? Dit is jullie mening

De ‘pedagogische tik’ staat weer ter discussie na een tweet van presentator Thomas Vanderveken. Die zag in een parkje hoe een vader zijn kind “ruw tegen de grond mepte”. Toen hij de man aansprak, kreeg hij als repliek: “Dat mag in België’.” Waarop Vanderveken tot zijn verrassing vaststelde dat ‘de pedagogische tik’ inderdaad niet verboden is. Eerst lieten we onze experts aan het woord. Nu is het aan jullie: dit zijn de boeiendste reacties.

54 reacties

  • DANIELA ROSIC

    2 jaar geleden
    Ben tegen geweld, zelfs tegen wapens als speelgoed. Echter een pedagogisch tik, die welverdiend is en niet voor om t even wat, doet meer goed dan kwaad, en maakt de kinderen vooral duidelijk dat ze nu echt over de schreef gegaan zijn. Mocht men dit wanneer echt nodig doen, zouden er niet zoveel kinderen respectloos zijn, zonder grenzen, denkende dat ze alles mogen
  • Eric Servaes

    2 jaar geleden
    Geweld, ook tegen kinderen, is het laatste toevluchtsoord van de onbekwame. Er zijn genoeg straffen voorhanden die geen psychisch/fysisch geweld gebruiken. Ik heb 2 zoons opgevoed maar nooit een lijfstraf gegeven. Een is ondertussen universitair geschoold. Als U wel geweld moet moet gebruiken moet u eens vragen stellen bij jezelf en in de spiegel kijken.
  • Patrick Van Assche

    2 jaar geleden
    De pedagogische tik is niet alleen wenselijk maar noodzakelijk. Méér dan ooit zelfs. Het is een natuurlijke wijze van opgroeien. Wat niet kan, is mishandeling. Maar dat kan voor niemand, toch ?
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    Soms verdienen ze het gewoon, en ik heb er veel gehad en mij heeft hetvzeker geen slecht gedaan had bij het ouder worden enkel reslect voor mijn vader, en de tikken en stampen onder mijn kont had ik verdiend punt
  • Marc Sierens

    5 jaar geleden
    Eens een goeie tik uitdelen kan geen kwaad,de jeugd krijgt er heden ten dage veel te weinig,wij werden zo waarden en normen bijgebracht als we het wat gingen uithangen,nu is het kinderen baas bij sommigen met het idee van vrije opvoeding.