De Volkswagenfabriek in Wolfsburg.
Volledig scherm
De Volkswagenfabriek in Wolfsburg. © VW

Deze vijf autofabrikanten zijn de grootste vervuilers, aldus Greenpeace

Greenpeace beweert dat de auto-industrie als geheel meer broeikasgassen uitstoot dan de gehele Europese Unie. Volgens de klimaatorganisatie zijn de vijf grootste vervuilers Renault-Nissan, Toyota, General Motors, Volkswagen en Kia-Hyundai.

23 reacties

  • Marc Baert

    4 jaar geleden
    Hallo aarde!!!...........hoort u mij ................. Nee men hoort ons niet we weten het allemaal Waterstof is de oplossing maar men kan er niet genoeg mee verdienen. Voorlopig is aardgas het alternatief. Maar het geld moet ook nog in de juiste richting stromen. Waarom beuken de groenen niet door met zulke alternatieven,onbegrijpelijk.
  • Stille Stille

    5 jaar geleden
    De elektronische auto is de grootste vervuiler je moet van geboorte tot sterfte rekenen
  • Karel Apostel

    5 jaar geleden
    Gaan ze bij Greenpeace zelf ook eens nadenken betreffende vervuiling en voortaan roeibootjes gebruiken als ze de zee op gaan? En de bootvluchtelingen roeibootjes geven?
  • Straight on No way back

    5 jaar geleden
    Dat Greenpeace eens naar Rusland, Amerika of China gaat ipv steeds de pijlen te richten op Europa! En wat met de WERKGELEGENHEID?
  • Ingrid Delphine Souffriau

    5 jaar geleden
    Heeft iemand al naar de sponsoring en lobbying kosten van de electriciteits fabrikanten gekeken? Welke politiekers zitten in de RvB van Electrabel en hun buitenlandse equivalenten? Krijgen de groenen iets van de Electrobedrijven ?