Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Elio Di Rupo legt eed af als Waals minister-president: dit wordt zijn bestuursploeg

BinnenlandElio Di Rupo heeft deze voormiddag de eed afgelegd als Waals minister-president. Hij ging daarna ook langs bij de koning. Di Rupo zal aan het hoofd staan van een paars-groene regering, waarvan huidig Waals minister-president Willy Borsus (MR) de nummer twee wordt. Jean-Claude Marcourt (PS) is aangeduid als de nieuwe parlementsvoorzitter. Een overzicht van de nieuwe Waalse bestuursploeg.

144 reacties

  • Jean-marc Geirnaert

    5 jaar geleden
    @marc baeyens, je doelt hierbij duidelijk op het Vlaamse kibbelkabinet als je spreekt van een kinderkabinet .
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Deze Waalse regering is gewoon kiezers bedrog. De hemel op aarde prijzen is van vorige eeuw. Vlaanderen moet zo snel mogelijk verlost worden van dergelijk kinderparlement. En zeggen dat Groen dat beleid vurig verdedigde in terzake. Nu begrijp ik nog beter waarom ze samengaan met Ecolo.
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Men haalt alles uit de kast om de walen naar beneden te halen. Kijk op je eigen mesthoop. (uitspraak van de boeren van weleer).
  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    Waarom kunnen we hier in Vlaanderen niet op Elio stemmen?
  • Eddy Grysouille

    5 jaar geleden
    @Walter De Vuyst, ik denk dat U zich niet goed herinnert welke put de PS en de SP.a hebben achtergelaten, na 23 jaar regeren en daar dragen wij nu nog de gevolgen van. @Jammy Cappon, dat Wallonië welstellend zal zijn dan Vlaanderen, niet moeilijk met de 6,4 miljard euro jaarlijks dat de Vlamingen aan de tamme Walen moet geven, STOP transfers is een vaststaand feit, dat ze hun eigen boontjes doppen.