Door de staking zijn verschillende metrostations gesloten.
Volledig scherm
Door de staking zijn verschillende metrostations gesloten. © AP

Staking legt openbaar vervoer in Parijs zo goed als plat

In Parijs is het openbaar vervoer vandaag zwaar verstoord door een staking. Tien metrolijnen zijn gesloten, er zijn amper regionale treinen en gemiddeld één bus op de drie rijdt uit. De staking is de eerste grote actie van de vakbonden tegen de pensioenhervorming van president Emmanuel Macron.

4 reacties

  • peter colson

    5 jaar geleden
    Laat ze in België maar doen mr Fruytier. Mt de volgende zomer moet ik op pensioen en ben nu al bezig met mijn voorbereiding om te emigreren. Het zal Hongarije worden, dicht bij het Balaton-meer en ik heb al gemerkt dat er al heel wat Vlamingen zij gaan wonen.
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Zelfs als jet niet voor Macron hebt moet je hem gelijk geven. Pensioen op 55 en een 40 tal pensioenstelsels, het is daar nog erger dan hier. Ik dacht vroeger dat een ambtenaar er was om de burger te dienen, nu weet ik dat ze alleen aan zichzelf denken en er alles aan doen om hun buitensporige en nu onrealistische rechten te behouden. Misschien moet iemand hen eens uitleggen dat de wereld verandert is.
  • Robert De Fruytier

    5 jaar geleden
    Komt ervan als je voor de verkeerde mensen kiest!!Was te denken:die komt van bankiersvolk,en een bankier heeft nooit genoeg!Komt hier in ons land ook binnen kort,want ze gaan WEERAL eens de belastingen verhogen en snoeien in de sociale zekerheid!!Volgend jaar op naar de 14 miljard tekorten;aan dit beleid is dit een straatje zonder einde,maar de gewone werkmens mag altijd bijbetalen;gaat ook niet blijven duren......Goed bezig!
  • RENE LENAERTS

    5 jaar geleden
    Frankrijk gaat ten onder aan de almacht van de vakbonden. De "sociale" verworvenheden zijn zo duur dat een gewoon salaris moet kapot belast worden.