(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Sven Ponsaerts

Bijna drie kwart van de Belgen gaat werken met de auto

De auto blijft het populairste vervoersmiddel van de Belg om naar het werk te pendelen. Dat blijkt uit het internationale mobiliteitsrapport van hr-bedrijf SD Worx, waarbij in België 2.500 werknemers werden bevraagd. "Hoewel pendelaars steeds meer voor duurzamere alternatieven kiezen, ziet bijna de helft van de Belgen nog steeds geen andere optie dan met de wagen naar het werk te gaan", klinkt het.

49 reacties

  • Karl Van der Zande

    5 jaar geleden
    er is enkel openbaar vervoer in steden, vermits we niet allemaal daar wonen, zullen er velen moeten blijven rijden met de wagen... ze hadden beter hun infrastructuur aangepast.. steden maken ze zo dat er wel files moeten komen
  • Willy VDH

    5 jaar geleden
    Kan ook niet anders, openbaar vervoer is te vergelijken met veevervoer. Als sardienen op elkaar geblikt en dan spreken we nog niet van over stakingen die om de haverklap de kop op steken.
  • Stefan Vantstraat

    5 jaar geleden
    En waarom? Wel... omdat het openbaar vervoer op heen hol trekt. Zijn ze niet te laat, dan rijden ze niet of... zijn ze weer aan’t staken. Makkelijk toch hè, de verantwoordelijkheid afschuiven op de kleine man?!?
  • Johan Portier

    5 jaar geleden
    Mario Tersago, er zijn 600.000 bedrijfswagens op een park van 5.500.000 wagens in België. Waar haal je die 75% vandaan? Meerderheid van de wagens in de file zijn privé wagens.
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    "..alternatieven beter uit te bouwen?".. Klopt. Maar als je 75% van die mensen een fiscaal aantrekkelijke wagen en tankkaart aanbiedt als loon, waarom zou men dan alternatieven zoeken? Pak het probleem eens structureel aan ipv de oorzaak compleet te negeren.. Zolang je de bedrijf en salariswagens negeert en wat taksen gaat heffen op de wagens, dan 'kloot' je enkel maar de burger die de volle pot betaalt en niet de bedrijfs/salariswagens.