Loïc maakt een klassieke Luikse salade met boontjes en spek
LoicVTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: Luikse salade. Meer recepten vind je hier.
Ingrediënten
500g vastkokende aardappelen
200g gerookt spek
400g prinsessenboontjes
4 eieren
1 ui
1el graanmosterd
1el mosterd
1el honing
5cl witte wijnazijn
10cl koolzaadolie
peterselie
2 coeur de boeuf tomaten
BEREIDING
1. Snijd de aardappelen in de helft en kook in gezouten water.
2. Snijd het spek in reepjes en bak op middelhoog vuur.
3. Snijd het topje van de boontjes.
4. Giet de aardappelen af en laat drogen.
5. Kook de eieren in 6min 30sec gaar. Voeg azijn toe.
6. Laat het spek uitlekken en bak de aardappelen in het resterende vet.
7. Snijd een ui fijn en voeg toe.
8. Kook de boontjes 2min in gezouten water.
9. Doe de eieren en boontjes in ijswater.
10. Meng 1el graanmosterd en 1el gewone mosterd.
11. Voeg 1el honing toe.
12. Voeg 5cl azijn en 10cl koolzaadolie toe.
13. Kruid af met peper en zout.
14. Voeg een handvol fijngesneden bladpeterselie toe en meng.
15. Snijd 2 coeur de boeuf tomaten in plakjes.
16. Kruid met peper en zout.
17. Serveer de salade. Werk af met de vinaigrette en peterselie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. -
vtwonen
Stralend schone ramen: met deze tips verban je vegen voorgoed naar het verleden
Een veeg op je pas gewassen raam wekt bij velen instant ergernis op. Maar met deze adviezen van vtwonen.be voorkom je dat al je schoonmaakwerk voor niets is geweest. Zo kun je weer met een voldaan gevoel naar buiten kijken door die streeploze, blinkend propere ramen. -
-
Jobat
Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
-
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
Heel wat werknemers verwachten in aanloop naar de zomervakantie hun deugddoend - jaarlijks terugkerend – extraatje: het vakantiegeld. Jobat.be klopte aan bij Matthias Debruyckere, juridisch expert bij hr-dienstengroep Liantis, om de meest gestelde vragen rond dit topic beantwoord te zien. -
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
-
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
De hele dag gevarieerd, gezond en lekker eten boost je humeur. Trek jij ook de kaart van energieke en dipvrije dagen? NINA’s foodstylist Sonja Peeters helpt met het juiste menu. Van een krokante tortilla tot gelakte roodbaars met groene groenten: laat je inspireren door deze drie geluksbordjes! -
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenhaasje 1 ui, gesnipperd 2 el geraspte verse gember 1 chilipeper, fijngehakt 1 el garam masala sap van 1/2 limoen 2 el sojasaus olijfolie peper en zout Voor de rijstsalade: 1 rode ui, gesnipperd 200 g verse ananas, in blokjes 200 g witte rijst 200 g rode kidneybonen, gespoeld, uitgelekt 3 el fijngehakte munt -
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerguy vanhuysse