AFP
Volledig scherm
© AFP

Cavagna schenkt Deceuninck-Quick.Step nieuwe zege in Vuelta na knappe solo

VueltaRémi Cavagna heeft in de negentiende etappe van de Vuelta een vroege vlucht succesvol afgerond. De 24-jarige Fransman van Deceuninck.Step hield na een knappe solo het peloton af. Ploegmakker Philippe Gilbert sprintte naar de vierde plek. Primoz Roglic behield zijn leiderstrui.

2 reacties

  • Francis verlinden

    5 jaar geleden
    100km in de wielen gereden dan weg sprinten de laatste 25 km als het ene van een andere ploeg is is t kot te klein . Ni mr Lefevre?
  • RONNY HELSEN

    5 jaar geleden
    Onbegrijpelijk die 2 . Best als iemand niet kan volgen ook wachten . Ze weten niet wat er gebeurd is en breken zomaar een ploeg af . Gisteren de bondscoach afgebroken .
  1. Kan een hartprobleem onder de radar blijven? Experts leggen uit: “Screening is rigoureus, maar niet waterdicht”
    PREMIUM
    3

    Kan een hartpro­bleem onder de radar blijven? Experts leggen uit: “Screening is rigoureus, maar niet waterdicht”

    Daags na het ongeval van profwielrenner Nathan Van Hooydonck (27), die onwel werd in de auto maar inmiddels wakker is en niet in kritieke toestand verkeert, komen er verschillende vragen bovendrijven. Renners trainen weken op hoogte en wegen hun eten tot op de gram nauwkeurig. Dat Team Jumbo-Visma momenteel het beste wielerteam ter wereld is, is ook het resultaat van een ver doorgedreven wetenschappelijke aanpak. Kan het dan dat een mogelijk hartprobleem van Van Hooydonck onder de radar van het team is gebleven?
  2. Evenepoel fietst als herboren, maar team trekt alvast les uit offday voor 2024: “Selectiever programma dringt zich op, nu Remco nog overtuigen”
    PREMIUM
    12

    Evenepoel fietst als herboren, maar team trekt alvast les uit offday voor 2024: “Selectie­ver programma dringt zich op, nu Remco nog overtuigen”

    En plots... is de nare ervaring van de Tourmalet-etappe nog slechts een vage herinnering. Drie dagen later heeft Remco Evenepoel (23) zijn tweede ritzege beet in de Vuelta en leidt hij comfortabel in het bergklassement. Met frisse moed en opgelapte benen is hij begonnen aan een nieuwe Ronde van Spanje. Ondertussen wordt intern gezocht naar de oorzaak van zijn plotse déconfiture, afgelopen vrijdag. Tijd brengt raad. Maar alvast dit: “zijn programma moet selectiever, wil hij op dit hoge niveau blíjven scoren.”