Direct naar artikelinhoud
Moord op Eve Poppe

Mogelijke doorbraak in 22 jaar oude cold case

Het rouwprentje van Eve Poppe.Beeld RV

De 55-jarige glazenwasser Stephaan D.L. is nu ook aangehouden voor de moord op Eve Poppe. De 38-jarige vrouw werd op 9 september 1997 dood aangetroffen in haar woning. De politie trof haar aan in de slaapkamer. Ze werd gewurgd met touw en vertoonde verschillende messteken in de borststreek. Het destijds gevoerde onderzoek leverde niet de gehoopte doorbraak op.

De verdachte die vanmorgen werd aangehouden, zat al in de gevangenis voor een andere cold case, namelijk de moord op Ariane Mazijn in Antwerpen uit 1992. Stephaan D.L. was destijds de glazenwasser van het gebouw waar Ariane Mazijn als conciërge woonde. 

Via DNA-onderzoek vond de federale politie nu ook aanwijzingen tegen Stephaan D.L. voor de moord op Eve Poppe. Vandaag verscheen hij voor de onderzoeksrechter waar hij zich heeft beroepen op zijn zwijgrecht. 

De onderzoeksrechter heeft de vijftiger aangehouden. Volgende week dinsdag verschijnt hij voor de raadkamer.

Complete verrassing 

Advocaten Christian Clement en Seno Devriendt die Stephaan D.L. bijstaan, spreken van een volkomen verrassing. Hij is deze morgen voorgeleid voor de onderzoeksrechter waar hem werd meegedeeld dat hij verdacht wordt van de moord op Eve Poppe. Stephaan D.L. werd nooit eerder ondervraagd over de cold case. Hij beroept zich voorlopig op zijn zwijgrecht zodat zijn advocaten het dossier kunnen inkijken en de verdediging kunnen voorbereiden.