Vlaams Belang wordt de grootste partij van Vlaanderen.
Volledig scherm
Vlaams Belang wordt de grootste partij van Vlaanderen. © HLN/Photo News

De Grote Peiling. Vlaams Belang wipt over N-VA naar eerste plaats, dramatische score voor CD&V en sp.a

In de bijna vier maanden sinds de verkiezingen van 26 mei is Vlaams Belang de enige partij die continu campagne is blijven voeren, vooral op sociale media. Een strategie die loont, zo blijkt uit de nieuwste Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL TVI en Le Soir. De partij van Tom Van Grieken wordt de grootste en wipt over N-VA, dat fors onder de 25 procent-grens duikt. Voor CD&V en sp.a vormen de kiesintenties niets minder dan een drama.

409 reacties

  • sabrina de wulf

    5 jaar geleden
    jaja bij de volgende verkiezingen ist zover van mij heb je zeker terug mijn stem
  • Karel Vanormelingen

    5 jaar geleden
    Fort Europa is het begin van al de ellende en onze ondergang
  • Eric Van den Bergh

    5 jaar geleden
    Goede score, volgende keer samen met Nv-A absolute meerderheid. Anderen niet meer nodig.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Het oppositiewerk van cD&v de laatste legislatuur heeft wat teweeg gebracht. Niet alleen heeft de kibbelpartij N-VA belet haar zo noodzakelijke economische veranderingen door te voeren, ook onze veiligheid is er drastisch op achteruit gegaan door de toenemende immigratie dreiging. Vandaar de opmars van het VB.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    De VB-kiezers snappen het echt niet. "Ze moeten nu wel naar ons luisteren", lees ik. Vergeet het! "Want wie zijn "ze"? De traditionele partijen, denk ik. Wel, die lachen vandaag met jullie. Als er één partij is waarvoor de traditionele partijen bang waren, dan is het de NVA omdat die bij onderhandelingen zwaar doorweegt. Dat is nu gedaan - en het gewicht van het VB bij onderhandelingen is zero. De kans dat we nu een linkse federale regering krijgen, is 100%.