Transmigranten komen overdag naar het Maximiliaanpark.
Volledig scherm
Transmigranten komen overdag naar het Maximiliaanpark. © SZM

Burgerplatform ontruimt Maximiliaanpark preventief ondanks verbod extreemrechtse Mars op Brussel

Het Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen probeert ervoor te zorgen dat er dit weekend geen migranten in het Maximiliaanpark blijven. Het platform vreest dat extreemrechtse betogers het park zouden opzoeken. Dat meldt Bruzz en Mehdi Kassou, de woordvoerder van het platform, bevestigt het.

9 reacties

  • danny steenhaut

    5 jaar geleden
    Die zitten nu voorlopig terug in het Noordstation.
  • Robert Van Damme

    5 jaar geleden
    Ooit al eens aan gedacht om datzelfde park eens te ontruimen uit respect voor de buurtbewoners? De politiekers leven veilig een aantal kilometers verder in groene buurten. Trouwens... Zijn er daar in die residentiële wijken geen parken genoeg waar die arme transmigranten heen kunnen? Daar wonen immers genoeg politici die hen met open armen willen ontvangen!
  • Patrick De Vlaming

    5 jaar geleden
    Het burgerplatform... wie zijn die mensen..?? Waar halen die hun werkingsmiddelen en vooral zijn die niet medeplichtig aan mensenhandel door hun op kritieke momenten uit die parken te halen.
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Straf! Nu ineens ontruimd en kunnen ze opgevangen worden. Wat is hun gezegd? Je moet uit het park want de racistische Belgen komen jullie aframmelen? Iets moet toch gezegd zijn om hen mee te krijgen.
  • Jean De Grande

    5 jaar geleden
    Zitten die mensensmokkelaars nog niet in de bak? Kijk eens naar Engeland. Daar weten ze hoe het moet. (Zes Britten gearresteerd voor smokkel van migranten).