Jean-Marc Nollet, covoorzitter Ecolo.
Volledig scherm
Jean-Marc Nollet, covoorzitter Ecolo. © Photo News

Covoorzitter Ecolo verzet zich tegen kilometerheffing in Wallonië

Jean-Marc Nollet, covoorzitter van Ecolo, wil geen kilometerheffing in Wallonië. Dat zegt hij in L'Echo. In Brussel zijn de ecologisten er wel voorstander van, maar volgens Nollet moet in Wallonië "anders gedacht worden". 

37 reacties

  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    Al die milieuheffingen en taksen onder het mom van 'de vervuiler betaalt' kunnen niet anders dan gebruikt worden om het milieu te verbeteren en uitsluitend daarvoor, bijvoorbeeld door de aankoop van bossen, het verkavelen van niet-gebruikte landbouwgrond naar bosgrond, het investeren of het onderzoeken van mogelijkheden om CO2 uit de atmosfeer te halen. Dat dit niet gebeurt bewijst enkel dat het om pure belastingverhogende maatregelen gaat met het 'milieu' als excuus.
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    EN wat gaat Almaci en Calf o nu zeggen de grote voorstanders van km heffing die hun kar aan hun vrienden uit het zuiden gehangen hebben. Hoe gaan ze hun kar nu draaien want ze zullen niet anders kunnen als ook tegen gaan ? Wat een afgang zal het weer zijn voor de Vlaamse communisten van groen?
  • andre van de wege

    5 jaar geleden
    ik denk eraan om over de taalgrens ga wonen, als ge ziet wat ze allemaal ga doen voor de werkende mens, in vlaanderen is het anders ze maken ruzie en plunderen de werkende bevolking
  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    De gebruiker, mr. Deman, betaalt zich nu al blauw aan DIV, wegentaks, taksen en accijnzen op brandstof, BTW op diezelfde brandstof, keuringen, boetes, BTW op bijvoorbeeld nieuwe banden, de subsidies voor het openbare vervoer en alles wat ik nog vergeten ben. Neen, mr. Deman, de gebruiker bekostigt nu al de niet onderhouden wegen, de verkeerspolitie, de mensen die niet betalen voor de SZ en er toch een beroep op doen en ga zo maar door. De auto is een melkkoe, nu al.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De vervuiler betaalt al, Johny deman. Nog nooit gehoord van accijnzen op de brandstof voor voertuigen.