Witsel en Hazard walsen met Dortmund over Bayer Leverkusen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Borussia Dortmund heeft op de vierde speeldag van de Duitse Bundesliga met 4-0 gewonnen van Bayer Leverkusen. Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard keerden bij de thuisploeg terug uit blessure: Witsel als basisspeler, Hazard als invaller. De adductorenblessure die Witsel weghield van de laatste twee interlands met de Rode Duivels, bleek wel mee te vallen. Hij stond meteen weer in de basis. Na een klein halfuur bracht Paco Alcacer (28.) de thuisploeg op voorsprong, kort na de rust verdubbelde Marco Reus (51.) de score.

Tien minuten later keerde ook Hazard, die Julian Brandt verving, terug na zijn ribblessure. Twaalf minuten voor tijd mocht Witsel gaan rusten, nadien werd het nog 4-0 dankzij Raphael Guerreiro (83.) en opnieuw Reus (90.). Dortmund telt na vier wedstrijden negen op twaalf.

FC Keulen, met Sebastiaan Bornauw de hele wedstrijd in de ploeg en Birger Verstraete tot twee minuten voor het einde, verloor met 0-1 van Borussia Mönchengladbach. Alassane Plea maakte al na 14 minuten het enige doelpunt. Bij Hertha startte op bezoek bij Mainz zowel Dodi Lukebakio als Dedrick Boyata in de basis, maar ze werden vervangen na respectievelijk 63 en 80 minuten. Het stond toen 1-0 na een doelpunt van Robin Quaison (40.). Zonder onze landgenoten maakte Hertha gelijk via Marko Grujic (83.), maar Jerry St. Juste (88.) maakte er nog 2-1 van.

Bron: Belga