Mars op Brussel verboden: tegenbetogers houden vergadering

Stand Up, de coalitie tegen extreemrechts en fascisme, houdt zondag om 13 uur een vergadering in de lokalen van de ACOD in Brussel. De meeting vervangt de tegenbetoging die Stand Up wilde voeren tegen de extreemrechtse Mars op Brussel.

tbo

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) besliste vrijdag dat de extreemrechtse Mars op Brussel op zondag 15 september niet mag doorgaan. Eerder gaf ook de politie al een negatief advies over de komst van de betoging naar de hoofdstad. De tegenbetoging die gepland was, wordt ook verboden.

Nadat de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene eerder een negatief advies had gegeven, werden de organisatoren nog uitgenodigd door de burgemeester om hun verweer te motiveren. De burgemeester oordeelde dat de situatie te onveilig bleek en dus wordt ook de tegenbetoging verboden.

De ‘Mars op Brussel’ zou zondag door de hoofdstad trekken. De betogers willen hun verontwaardiging tonen over het ontbreken van Vlaams Belang in de Vlaamse regering. De extremistische groep Bloed, Bodem, Eer en Trouw zou achter de organisatie zitten.