Actiegroep slaat opnieuw toe: kunstwerk beklad met verf: "Schande"

© Dany Van Loo

© Dany Van Loo

© Dany Van Loo

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De Stoeten Ostendenoaere heeft vrijdagnacht met zwarte verf twee blokken van de Rock Strangers op de zeedijk beklad. De groep heeft na zijn recente actie aan het standbeeld van koning Boudewijn bij de Venetiaanse Gaanderijen niet lang gewacht om nog maar eens zijn ongenoegen te uiten met de gang van zaken in Oostende.

Dany Van Loo

"Schande". Dat staat in zwarte verf op een blok van de Rock Strangers. De Stoeten Ostendenoaere wil daarmee benadrukken dat Oostende De Schande aan Zee is en niet De Stad aan Zee. De actiegroep wil meteen ook duidelijk aantonen dat de overgrote meerderheid van de inwoners verre van opgezet is met wat ze 'de blekken dozen' noemen. "Dit ongenoegen zal trouwens duidelijk blijken uit de recente enquête van het stadsbestuur 'Kom uit je Schelp'", aldus De Stoeten.

Op een andere rode blok tekende De Stoeten het internationale symbool voor anarchie: de bekende A in een cirkel. Dit protest verwijst volgens de actiegroep naar het 'anarchistisch optreden van de stad die zonder de minste inspraak van de bevolking of de adviesraden de Rock Strangers heeft opgedrongen. "Wij beantwoorden dan ook anarchie met anarchie", klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen