AFP
Volledig scherm
© AFP

Rellen bij nieuw protest 'gele hesjes' in Frankrijk

In diverse Franse steden hebben honderden “gele hesjes” gedemonstreerd tegen het beleid van president Emmanuel Macron. Het was de 44ste betoging op zaterdag. In Nantes kwamen 1.800 demonstranten op straat en kwam het tot relletjes. Dat meldt de Franse politie. De politie heeft zeker negentien relschoppers opgepakt.

10 reacties

  • Marc Janssens

    5 jaar geleden
    Die foto waar die robocop op zijn bek gaat terwijl hij de dikke, kale kerel mist, is geweldig.
  • Eric Vanovermeire

    5 jaar geleden
    Wanneer in Vlaanderen ? Of is de Vlaming echt zo mak dat hij zich in zijn gezicht laat uitlachen ? Massa's verdoken belastingen, belachelijke werk en studeerdruk, verkiezingen waarmee geen rekening wordt gehouden..wat moet er nog meer gebeuren ?
  • Frank Coussement

    5 jaar geleden
    De politiek beseft niet in welke grote mate ze vooral aan zelfbediening doen postjes in België en dan wat later Europa in. Op kap van de werkers. Sympathie voor de gele gesjes zal enkel toenemen.
  • Jack Pot

    5 jaar geleden
    Ik keur geweld af maar tis duidelijk dat de EU burger het beu is uitgemolken te worden voor de bureaucratie !!! De verdeeldheid in de EU , de gele hesjes in Frankrijk , rechts die in vele landen oprukt . De verandering / revolutie is nabij !!!
  • Steve Wildemeersch

    5 jaar geleden
    Beste heer Taelman, mag ik u vragen waarom u het normaal vind dat niet de regering wordt aangepakt maar de gewone mens die meer dan 38 uur per week werkt in hun winkels en werknemers die hebben gespaard voor hun auto of andere bezittingen, die dan maar vernietigd worden ? Algemeen bezit wordt weer hersteld en raad eens met welk geld... Inderdaad, denk dat de regering nog meer zal moeten belasten om dit te bekostigen... Ik weet het... soms moet je ook beetje nadenken...