De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo © Gregor Fischer/dpa

'Aanval in Saoedi-Arabië mogelijk vanuit Irak'

Saoedische en Amerikaanse regeringsmedewerkers onderzoeken of de aanval op twee belangrijke olie-installaties in Saoedi-Arabië mogelijk vanuit Irak is uitgevoerd. Ze twijfelen aan het verhaal van de Houthi-rebellen die de aanval hebben opgeëist, meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

13 reacties

  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Dat moet pijn doen, aangevallen worden met hun eigen uitvinding (VS). Dit is de VS zoals Trump het zou willen, zonder burgerrechten!
  • Sara Peeters

    5 jaar geleden
    Amerikanen zelf zitten erachter om een excuus te zoeken om Iran aan te vallen samen met Saoudi's Is geen complot theorie is de waarheid! Ze zijn al een hele tijd van plan om Iran aan te vallen.
  • raymond van der craen

    5 jaar geleden
    Dus ze weten niet of die aanval kwam uit Jemen, Irak of Iran? Saudi- Arabië mag echt beginnen beven als ze die drones of kruisraketten niet eens kunnen detecteren van waar die kwamen ondanks Amerikaanse aanwezigheid in de regio.
  • Etienne Van Eetvelde

    5 jaar geleden
    Wat kan men nog geloven van die heren welke zelf bol staan van het "fake news"?
  • Daniël Maenhaut

    5 jaar geleden
    Waar is men nog veilig gelijk waar ter wereld ? Zoals te verwachten gaat men oorlog en terreur voeren met drones, en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn ???