BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Di Rupo: “CD&V en Open Vld bepalen of N-VA aan boord blijft voor federale regering”

PS-voorzitter Elio Di Rupo vindt dat Open Vld en CD&V moeten bepalen of N-VA "aan boord blijft" bij de gesprekken over de vorming van een federale regering. Zo zei hij vandaag in het programma ‘L'Invité’ op RTL-TVi.

87 reacties

  • Peter Nols

    5 jaar geleden
    Wat we sinds 75 jaar hebben opgebouwd dankzij de tradionele partijen is op een paar jaar tijd door de NVA bijna volledig kapot gebroken. Wordt dit pas gesnapt als onze welstand volledig om zeep is?
  • Paul Janssens

    5 jaar geleden
    De kiezer bepaalt dat !!
  • peter colson

    5 jaar geleden
    Hij legt nu handig de verantwoordelijkheid bij VD&V en OVLD om weer de truc van 2010 over te doen. Blijkbaar nog niet de les geleerd. Een verkiezing later was heel politiek Wallonië in alle staten want ze kregen van hetzelfde laken een broek en NVA kwam in de regering. Nu weer een regering met Vlamingen in de minderheid en de verkiezingsuitslag 2024 is al gekend. Kunnen ze weer janken
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    PS MR Ecolo SPa Groen en dan nog een laatste partij : CDV of VLD, en niet akkoord ok dan terug verkiezingen en een flinke pandoering binnen de 2 maand ipv na 5 jaar
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    2 verliezende partijen bepalen dat winnende partijen wel of niet in een regering mogen? Hier moet geen ingewikkelde uitleg aan gegeven worden. Feit is feit.