© BELGAIMAGE

Thorgan Hazard afgedroogd door Borussia Dortmund

Thorgan Hazard heeft met Borussia Mönchengladbach de wet van de sterkste moeten ondergaan op bezoek bij Borussia Dortmund. Het werd zaterdagmiddag in het Signal Iduna Park 4-1, tijdens de 13de speeldag van de Bundesliga. Hazard stond 78 minuten op het veld.

sdv

Mönchengladbach kwam snel op voorsprong na een doelpunt van Raffael in de zesde minuut. De Braziliaan kon profiteren van een slechte terugspeelbal. De Gabonese international Pierre-Emerick Aubameyang bracht de stand een minuut later alweer in evenwicht, en toen nam de ploeg van coach Thomas Tuchel het helemaal over. Mönchengladbach werd weggespeeld en Lukasz Piszczek (15 de minuut), Ousmane Dembele (64ste minuut) en opnieuw Aubameyang (68ste minuut) legden de eindstand vast.

Bij Dortmund maakte Marco Reus indruk bij zijn wederoptreden na een blessure. Hij gaf eerst de assist voor Dembele, en speelde dan met een omhaal Aubameyang aan voor diens tweede doelpunt.

Dortmund staat voorlopig op de vijfde plaats met 24 punten, Mönchengladbach staat 13de met 13 punten. De ploeg van André Schubert kon al zeven wedstrijden niet meer winnen.

Leipzig wint alweer

Hertha Berlijn pakte in de slotminuten de winst tegen Wolfsburg, waar Koen Casteels op de bank bleef. Kalou scoorde in de toegevoegde tijd de 3-2 op penalty, nadat Paul Seguin met een tweede geel van het veld werd gestuurd. Hertha staat zo derde in de Bundesliga. Hoffenheim, de vierde in de stand, won met 4-0 van Keulen. Sandro Wagner scoorde twee keer.

Bayern München won vrijdag al met 3-1 van Mainz, maar RB Leipzig blijft wel aan de leiding in de Bundesliga. Het won namelijk in eigen huis met 2-1 van Schalke. Werner zette Leipzig al na twee minuten op voorsprong met een penalty, maar op het halfuur maakte Kolasinac gelijk voor Schalke 04. De Bosnische verdediger ging echter van held naar schlemiel, want in de tweede helft legde hij met een own-goal de 2-1 eindstand vast. Leipzig behoudt zo drie punten voorsprong op Bayern.